Hoppa över till innehåll

Sängar / kontinentalsängar 180 cm

Alla TM:s sängar i storleken 180 cm. Svensktillverkade 180x200 cm king size-sängar erbjuder generöst utrymme för avslappnad sömn. Kvalitetssäkrad med högpresterande material som HPX-skum och memoryfoam, samt en stabil sängbotten och ram i massiv norrlandsfuru, stöds Superior säng av en imponerande garanti: 25 år för ramen och 15 år för madrasserna.
Se också: säng 80 cm, säng 90 cm, säng 105 och säng 160 cm.

Att tänka på vid val av 180 cm säng

Valet av en tryckavlastande säng är avgörande för en god natts sömn och för att minimera risken för rygg- och ledsmärta. Här är några viktiga faktorer att överväga vid val av en tryckavlastande säng, inklusive tillverkning och materialval:
 1. Material och teknologi för tryckavlastning:

  • Minnesskum (memory foam): Minnesskum formar sig efter kroppens konturer och ger optimal tryckavlastning. Det är särskilt effektivt för att minska trycket på punkter som axlar och höfter.
  • Skummaterial: Välj ett skummaterial uppbyggt i flera skikt framtaget för att skapa en ergonomisk sovställning, bra stöd och avlastning.
  • Fjädersystem: Vid val av resårsäng välj säng med individuella pocketfjädrar där varje fjäder belastas var för sig utan att påverka varandra, vilket gör att de följer kroppens form bättre.
 2. Fasthet och stödnivå:

  • En tryckavlastande säng bör vara tillräckligt fast för att ge stöd åt ryggraden, samtidigt som den ska vara tillräckligt mjuk för att minska trycket på känsliga områden och forma sig så att man får en ergonomisk sovställning.
 3. Ventilation och temperaturreglering:

  • Materialens andningsförmåga och värmeavledning är viktiga för att undvika överhettning under natten.TM-Sängar använder Outlast® teknologi för att säkerställa en optimal kroppstemperatur, balanserad mellan inte för varmt eller för kallt. Outlast® är NASA-certifierad som rymdteknologi och, i kombination med TM:s andningsaktiva komfortlager, skapar en svalare och mer bekväm sovupplevelse.
 4. Hållbarhet och tillverkningskvalitet:

  • Kvaliteten på tillverkningen påverkar sängens livslängd och prestanda. Kontrollera noggrant kvaliteten på de använda materialen. Madrassens densitet är central för dess långsiktiga hållbarhet, där högre densitet vanligtvis indikerar längre livslängd. Utvärdera även andelen tryckavlastande memory foam i madrassen, där en högre andel oftast innebär överlägsna tryckavlastande egenskaper.
 5. Garantier och returpolicy:

  • Kontrollera tillverkarens garantivillkor och returpolicy. En lång garantiperiod kan indikera tillverkarens förtroende för sängens hållbarhet. Att välja en tillverkare med möjligheten att testa sängen en längre period är helt avgörande för ett bra val, detta då man behöver testa minst 30 dagar för att kroppen ska vänja sig och att man ska börja få de positiva effekterna med sängen.
Att noggrant överväga dessa faktorer och göra ett informerat val kommer att hjälpa dig att hitta en tryckavlastande säng som passar dina individuella behov och ger en optimal natts sömn.

 

TM:s olika kontinentalsängar i 180x200 cm:


Superior kontinentalsäng

Vår Superior kontinentalsäng är symbolen för överlägsenhet och högsta kvalitet i sömnupplevelsen. Med sin lyxiga och innovativa design förenar denna säng avancerad teknologi med exklusiva material för att skapa en unik sovupplevelse. Varje detalj är noggrant utformat för att leverera optimal komfort, stöd och avkoppling.

TM Comfort säng

Comfort är en memory foam säng som erbjuder en hög ergonomisk komfort. Genom noggrann design och användning av minneskum tillsammans med högelastiskt skummaterial, anpassar sig denna säng till kroppens form och vikt, vilket skapar en skräddarsydd känsla av stöd och mjukhet. Comfort-sängen är skapad för att leverera en balanserad kombination av bekvämlighet och ergonomi.

TM Premium

Premium-sängen utgör en resårsäng av hög kvalitet, tillverkad i Sverige. För den som söker en mycket prisvärd resårsäng av hög standard är Premium det mest passande alternativet. Varje detalj i denna säng är omsorgsfullt konstruerad för att ge en prisvärd kombination av komfort och hållbarhet. Den svenska produktionen står som ett tydligt bevis på engagemang för högsta kvalitet och garanterar en säng som utmärker sig genom hållbarhet och prestanda.

TM ramsäng

En resårbotten med fem zoner utgör en optimal lösning för de som redan är tillfreds med sin befintliga bäddmadrass men känner behovet av att uppgradera själva sängbasen. Denna typ av sängbotten är noggrant utformad för att erbjuda differentierat stöd och komfort över olika delar av kroppen. Zonindelningen möjliggör anpassning efter kroppens konturer, vilket kan bidra till en mer ergonomisk och behaglig sovupplevelse.