Hoppa över till innehåll

Köpevillkor

Allmänna villkor

Genom att göra order hos TM-Sängar accepterar du våra villkor och förbinder dig att följa dem i sin helhet. Du godkänner också att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av personuppgifter och cookies enligt TM-Sängars Integritetspolicy.
I priserna ingår moms med 25%. TM-Sängar reserverar sig för eventuella "tryckfel".
Bildernas färger kan variera något från produkternas verkliga utseende.
Är du under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att beställa hos oss.
Vår policy beträffande bedrägerier är att alla bedrägerier eller försök till bedrägerier polisanmäls. Vi har rätten att häva köpet om detta misstänks.
Vid eventuell tvist följer vi allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

Provsov i 60 dagar

I samband med köp av TM:s sängar, kuddar och madrasser erbjuder vi inte mindre än 60 dagars provsömn. Detta ger dig möjlighet att testa och göra en fullständig utvärdering hemma i lugn och ro, med möjlighet att byta till annan hårdhetsgrad eller typ vid behov. För mer info om provsömn se: 60 dagars provsömn.

Frakt / Leveranstid

  • Fri frakt på alla produkter
  • Leveranstid för varor i lager 3-9 arbetsdagar.
Vid längre leveranstider meddelas detta via mail.
Tänk på att du som kund alltid skall kunna visa legitimation vid utlämning/leverans av produkterna.
 
Hemleverans
Fraktfirman kontaktar dig så att du kan boka tid för utleverans en dag som passar. Man måste vara hemma dagtid och ta emot ordern när den kommer. Ordern levereras till dörren eller porten på fastigheten vid körbar väg. Inbärning ingår ej. Leverans sker till entrén på bottenvåningen. Tänk på att ange telefonnummer där du kan nås dagtid. Kunden ansvarar för att någon finns på plats den tid som kunden bokat med fraktfirman, för att ta emot leveransen.
Inbärning och montering av sängen ingår inte.

Frakt till närmaste utlämningsställe

Du får ett sms eller en avi hem i brevlådan, med information om var och när paketet kan hämtas.

Inbärning

Vi erbjuder vi extratjänsten inbärning på de flesta större orterna i Sverige. Det innebär att du får hjälp att bära in din vara in i hemmet till valfritt rum.
Hör av dig till oss om du vill veta om inbärning erbjuds på din adress.

Inbärning och bortforsling av gammal vara
Vi erbjuder vi extratjänsten inbärning och bortforsling av gammal vara på de flesta större orterna i Sverige. Det innebär att du får hjälp att bära in din vara in i hemmet till valfritt rum och att vi forslar bort de varor som nyss har ersatts. Vi löser det och lämnar dessutom alla varor vi forslar bort till tippen för återvinning.
Hör av dig till oss om du vill veta om inbärning och bortforsling erbjuds på din adress.

Avvikelser vid leverans:
Extra fraktkostnader orsakade av kunden, bekostas inte av TM-Sängar. Kunden står själv för alla extra fraktkostnader som kan tillkomma om man inte finns på plats vid bokad leverans mm. Hämtas paketet ej ut från ombud äger TM-Sängar rätten att debitera kunden fraktkostnaderna (leverans och returfrakt) för varje ej uthämtad order. Om kunden nekar eller avbryter sin order efter att beställningen lämnat vårt lager så äger TM-Sängar rätten att debitera fraktkostnaderna (leverans och returfrakt). TM-Sängar har även rätt att ta ut denna kostnad ifall kunden ej tar emot försändelsen trots upprepade försök till kontakt. Om kunden inte tar emot försändelsen har TM-Sängar också rätt att ta ut lagerkostnad för tiden fram tills kunden tar emot försändelsen. Vid en så kallad bomkörning som innebär att kunden bokat in en leverans men sedan inte finns på plats äger TM-Sängar rätten att debitera de extra kostnader som det orsakar.

Kontrollera din ordern vid leverans
När du tar emot leveransen måste du kontrollera att förpackningen inte är skadad. Eventuella skador skall noteras på transportsedeln/avin som chauffören/utlämningsstället har. Är inte skadan noterad kan inte reklamation göras. Både uppenbara skador på emballage och dolda skador ska dokumenteras med foton, både med och utan emballage, och mailas till oss info@tm-sangar.se. Vid godkänd reklamation av transportskada byter vi ut delar av produkten eller hela produkten beroende på skadans omfattning. Den skadade produkten ska returneras åter till oss eller kasseras av dig enligt överenskommelse med kundtjänst. Vid mottagandet skriver du under chaufförens fraktsedel och bekräftar att leveransen är intakt, om inte rapporterar du eventuella skador.

Byte av vara

Madrasser
Efter 30 dagar och upp till 60 dagar efter att du mottagit ordern har du möjlighet att byta madrassen. TM-Sängar erbjuder möjligheten att testa någon av de övriga madrass-typerna i 60 dagar utan någon kostnad. Behåller du någon av madrasserna bjuder TM- Sängar på returfrakt och fraktemballagets kostnader. Vid återköp debiteras endast 1 st fraktkostnad enligt retur/ångerrätt. Vid val av hemleverans, hämtning hemma, inbärning eller utbärning tillkommer extra kostnader. Kontakta oss innan varorna returneras. För godkänt byte får ej madrassen utsättas för fysisk åverkan, väta, rökning eller någon annan kraftig doft. Du ansvarar själv för att varan är tillräckligt väl emballerad för att returneras utan att bli skadad. Vid byte så behålls det yttreöverdraget och används på den nya madrassen, yttreöverdraget byts inte vid byte. Vid köp av en vara som är i specialmått/ måttbeställd eller på annat sätt anpassad för dig gäller inte bytesrätt. Erbjudandet gäller endast för ett byte.

Sängar
Efter 30 dagar och upp till 60 dagar efter att du mottagit ordern har du möjlighet att byta sängen. TM-Sängar erbjuder möjligheten att byta till någon av de övriga hårdhetsgraderna utan någon kostnad. TM-Sängar står för fraktkostnaderna vid byte. Kontakta oss innan varorna returneras. För godkänt byte ska sängen vara hel, ren och får ej ha utsatts för fysisk åverkan, väta, rökning eller någon annan kraftig doft. Om produkten ej är i bra skick debiteras du för värdeminskningen. Du ansvarar själv för att varan är tillräckligt väl emballerad för att returneras utan att bli skadad eller smutsig under transporten. Sängen ska vara förpackad på samma sätt som den var vid leveransen. Vid köp av en vara som är specialtillverkad/beställd eller på annat sätt anpassad för dig gäller inte bytesrätt. Erbjudandet gäller endast för ett byte.

Kuddar
Efter 30 dagar och upp till 60 dagar efter att du mottagit ordern har du möjlighet att byta kudden. TM-Sängar erbjuder möjligheten att testa någon av de övriga kuddarna i 60 dagar utan någon kostnad. Behåller du någon av kudde bjuder TM- Sängar på returfrakt och fraktemballagets kostnader. Vid återköp debiteras endast 1 st fraktkostnad enligt retur/ångerrätt. Kontakta oss innan varorna returneras. För godkänt byte får ej kudden utsättas för fysisk åverkan, väta, rökning eller någon annan kraftig doft. Du ansvarar själv för att varan är tillräckligt väl emballerad för att returneras utan att bli skadad. Vid byte så behålls det yttreöverdraget och används på den nya madrassen, yttreöverdraget byts inte vid byte. Vid köp av en vara som är i specialmått/ måttbeställd eller på annat sätt anpassad för dig gäller inte bytesrätt. Erbjudandet gäller endast för ett byte.

Täcken och övrigt
Du kan lämna tillbaka din vara och välja en annan inom 14 dagar. Detta förutsatt att den är oanvänd och i oskadat skick, (du får öppna förpackningen och kontrollera varan). Önskar du byta en vara kan du göra det utan någon kostnad. TM-Sängar står för fraktkostnaderna vid byte. Erbjudandet gäller endast för ett byte.

Retur / ångerrätt

När du handlar via TM-Sängars e-handel tillämpar TM-Sängar minst distans- och hemförsäljningslagen samt konsumentköplagen. Enligt distans- och hemförsäljningslagen har kunden alltid rätt att ångra sitt köp inom 30 dagar från mottagandet av varan eller beställning av en tjänst utan att behöva uppge någon speciell anledning.

Madrasser

Inom 60 dagar efter att du mottagit ordern har du möjlighet att returnera madrassen oberoende av orsak. Vi erbjuder även möjlighet att testa någon av de övriga madrasserna (se byte av vara). Vid retur kontakta oss för att få returnummer och returfraktsedel. Vid retur på bäddmadrass tillkommer fraktkostnad på 550 kr/st för bäddmadrass 65-105 cm och 800 kr/st för bäddmadrass 120-180 cm. Vid retur på madrass tillkommer fraktkostnad på 800 kr/st för madrass 80x200x14-105x200x14 cm och 1200 kr/st för madrass 160x200x14-180x200x14 cm. Vid val av hemleverans, hämtning hemma, inbärning eller utbärning tillkommer extra kostnader utöver standard fraktkostnaden. Används eget fraktbolag måste det returneras med utkörning till TM-Sängar, frakt till utlämningsställe kommer inte att hämtas ut. Kunden ansvarar för att förpacka varorna i originalförpackningen eller liknande, som vid leverans. Kunden ansvarar för att varan är tillräckligt väl emballerad för att returneras utan att bli skadad eller smutsig under transporten. För godkänd retur får ej madrassen utsättas för fysisk åverkan, onaturlig värme, UV-ljus, väta, rökning eller någon annan kraftig doft. Utöver ovan avgift kan extra kostnader tillkomma så som uppläggningsavgift, fakturaavgifter, påminnelseavgift och extra fraktkostnader orsakat eller valt av kunden. Vid köp av en vara som är i specialmått/ måttbeställd eller på annat sätt anpassad för dig gäller inte retur/ångerrätt.

Sängar
Inom 60 dagar efter att du mottagit ordern har du möjlighet att returnera sängen oberoende av orsak. Vi erbjuder även möjlighet att testa någon av de övriga madrasserna eller sängarna (se byte av vara). Vid retur kontakta oss för att få returnummer och returfraktsedel. Du står själv för fraktkostnaderna på max 1900 kr/st vid retur. Används eget fraktbolag måste det returneras med utkörning till TM-Sängar, frakt till terminal kommer inte att hämtas ut. Utöver ovan avgift kan extra kostnader tillkomma så som uppläggningsavgift, påminnelseavgift, fakturaavgift och extra fraktkostnader orsakat eller valt av kunden. För godkänt retur ska sängen vara hel, ren och får ej ha utsatts för fysisk åverkan, väta, rökning eller någon annan kraftig doft. Om produkten ej är i nyskick debiteras du för värdeminskningen. Vid köp av en vara som är specialtillverkad/beställd eller på annat sätt anpassad för dig gäller inte retur/ångerrätt. Kunden ansvarar för att sängen är förpackad på samma sätt som den var vid leveransen. Kunden ansvarar för att varan är tillräckligt väl emballerad för att returneras utan att bli skadad eller smutsig under transporten.

Kuddar
Inom 60 dagar efter att du mottagit ordern har du möjlighet att returnera kudden oberoende av orsak. Vi erbjuder även möjlighet att testa någon av de övriga kuddarna (se byte av vara). Vid retur kontakta oss för att få returnummer och returfraktsedel. Vid retur tillkommer fraktkostnad på 190 kr/st. Används eget fraktbolag måste det returneras med utkörning till TM-Sängar, frakt till utlämningsställe kommer inte att hämtas ut. Kunden ansvarar för att förpacka varorna i originalförpackningen eller liknande, som vid leverans. Kunden ansvarar för att varan är tillräckligt väl emballerad för att returneras utan att bli skadad eller smutsig under transporten. För godkänd retur får ej kudden utsättas för fysisk åverkan, onaturlig värme, UV-ljus, väta, rökning eller någon annan kraftig doft. Utöver ovan avgift kan extra kostnader tillkomma så som uppläggningsavgift, fakturaavgifter, påminnelseavgift och extra fraktkostnader orsakat eller valt av kunden. Vid köp av en vara som är i specialmått/ måttbeställd eller på annat sätt anpassad för dig gäller inte retur/ångerrätt.

Täcken och övrigt
Vi erbjuder öppet köp som innebär att om du ångrar ditt köp kan du returnera produkten och få pengarna tillbaka. Från det att du mottagit din vara har du 14 dagar att ångra ditt köp. En förutsättning är att varan är oanvänd och i oskadat skick "men du får öppna förpackningen och kontrollera varan". Du står själv för fraktkostnaderna på 190 kr/st. Används eget fraktbolag måste det returneras med utkörning till TM-Sängar, frakt till utlämningsställe kommer inte att hämtas ut. Uppläggningsavgift, fakturaavgift, aviavgift eller postförskottsavgift får du själv bekosta vid retur. Om produkten efter granskning inte är i originalskick tar TM-sängar beslut om värdeminskningen vilken debiteras. Förpacka varorna i originalförpackningen eller liknande, som vid leverans. Du ansvarar själv för att varan är tillräckligt väl emballerad för att returneras utan att bli skadad eller smutsig under transporten. Då originalförpackningen också behöver vara intakt när din vara kommit åter så behöver du använda dig av ett ytteremballage. Sätt då fast retursedeln på ytteremballaget ej på varans originalförpackning. Vid retur kontakta oss.

Återbetalning
Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från den dag då vi fick ditt meddelande om att du ångrat köpet. Vi förbehåller oss dock rätten att avvakta återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först. Vid betalningar som är gjorda med kort återbetalar vi till samma kort/konto som pengarna betalades in via. Har du valt att betala med faktura kommer fakturan att krediteras eller återbetalas till valt konto.

Ångerblankett/ standardformuläret för utövande av ångerrätten
Här finns ångerblankett som du kan fylla i och maila till oss vid utövande av ångerrätten. Du kan annars bara maila oss att du önskar nyttja ångerrätten.
 
Vid retur kontakta oss
Vid retur kontakta oss så får du returnummer och hjälp med returfraktsedel om du behöver det. Kontakta alltid oss innan retur görs även om eget fraktbolag används. Används eget fraktbolag måste det returneras med utkörning till TM-Sängar, frakt till utlämningsställe kommer inte att hämtas ut.
Returadress:
TM-Beds of Sweden AB
Hagagatan 50
59430 Gamleby
Tele.0493-10044

 

Reklamation

Vid reklamation så behöver vi följande underlag ifrån dig för att kunna hjälpa dig så snabbt och smidigt som möjligt.
  1. Ditt ordernummer (du finner detta i din orderbekräftelse)
  2. En tydlig beskrivning av problemet. Bilder på hela varan samt felaktigheten.
  3. Om reklamation upptäcks vid emottagandet måste emballage vara kvar och produkten får inte användas.
Reklamationen mailar du sedan in till info@tm-sangar.se. Vid godkänd reklamation byter vi ut delar av produkten eller hela produkten beroende på skadans omfattning. Den skadade produkten ska returneras åter till oss eller kasseras av dig enligt överenskommelse med kundtjänst.

Reklamationsrätt
Konsumenten har alltid reklamationsrätt i minst 3 år och 2 månader om felet är ursprungligt och fanns när du tog emot varan. Ett ursprungligt fel behöver inte visa sig direkt. Konsumenten ska reklamera inom skälig tid från att ha upptäckt felet. Reklamationsmeddelande som lämnats inom 2 månader efter att konsumenten upptäckt ett fel anses alltid ha gjorts i rätt tid.

Garanti
Se vår utökade garanti här: garanti TM-Sängar.

Vid klagomål
Hör av dig till oss så att vi kan hjälpa dig.
Verksamhetsadress:
TM-Beds of Sweden AB
Hagagatan 50
59430 Gamleby
Tele.0493-10044

Tvist

Om du som kund har klagomål eller synpunkter avseende TM-sängars tjänster eller produkter ska du kontakta vår kundtjänst här. Skulle du sedan inte bli nöjd med hur vår hantering av ditt ärende, är du välkommen att vända dig till din lokala konsumentvägledare, "Hallå konsument" eller allmänna reklamationsnämnden (ARN). Vi följer alltid ARN:s rekommendationer. Vi är en del av Trygg E-handel och stödjer Online Dispute Resolutions arbete om tvistlösning vid handel på nätet. Läs mer här.
Kontaktuppgifter:
Allmänna Reklamationsnämnden:
Box 174
101 23 Stockholm
http://www.arn.se

Betalningsalternativ

Kortbetalning 
Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället. Alla transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) ett mycket säkert krypterat system. Inga kortnummer sparas. Vi använder den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar så kallad 3D -Secure– en standard framtagen av VISA och MasterCard.

Betala nu med Klarna
Vid direktbetalning från bankkonto samarbetar vi med Klarna.
Med Betala direkt genomför du din betalning på en gång. Pengarna dras 1-2 dagar efter att ordern behandlats. Du kan alltid se och hantera köpet i Klarna-appen.
Villkor

Finansiera med klarna
Vid delbetalning samarbetar vi med Klarna.
Genom att dela upp din betalning kan du sprida ut dina kostnader i upp till 36 månader. Du kan skräddarsy din betalningsplan efter just dina behov. Det krävs ingen registrering eller kreditanmälan.
Villkor

Betala senare med klarna
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Klarna.
Välj att betala inom 30 dagar, i slutet av månaden eller om ett par månader. Din betalningsperiod börjar när beställningen skickas. Det innebär att du kan ta dig tid att prova din vara i lugn och ro innan du bestämmer dig.
Villkor

Personuppgiftspolicy

TM-Sängar ansvarar för att de personuppgifter som lämnas i samband med köp hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Genom godkännande av villkoren samtycker du till att dina uppgifter sparas, för att kunna behandla din order och genomföra köpet, underlätta vid kommande köp, möjliggöra uppdatering av din orderstatus samt för utskick av erbjudanden från TM- Sängar. Som kund kan du ta del av de sparade uppgifterna, ändra dem eller be om radering. Du kan också när som helst ta tillbaka ditt samtycke till utskicka av erbjudanden.
Läs mer om TM-Sängars integritetspolicy.