Hoppa över till innehåll
Vilken säng / madrass är bäst för ryggen?

Vilken säng / madrass är bäst för ryggen?

Vi tillbringar 1/3 av våra liv till sängs därför är det mycket viktigt att välja en ergonomisk riktig bäddmadrass / säng. Att sova ergonomiskt så att kroppen kan återhämta sig är något av det viktigaste du kan göra för din rygghälsa.

Hälften av alla vuxna har någon gång ryggproblem eller ont i nacken. Fel typ av madrass eller hårdhetsgrad kan förvärra symptomen och är i många fall grunden till besvären.

En ergonomisk madrass / säng är det bästa för ryggen

Vid val av säng är det viktigt att den ger en korrekt sovställning. En god ergonomi förbättrar din sömn samt förebygger och minskar nack- och ryggsmärtor. Sängen ska stödja och ge ryggraden dess naturliga form så att muskulaturen kan slappna av.

Kroppen ska inte forma sig efter sängen. Bästa madrassen för ryggen är en madrass som formar sig precis efter din kropp och ger stöd där det behövs.

Fel typ av madrass eller hårdhetsgrad kan förvärra symptomen och är i många fall grunden till besvären. En god ergonomi förbättrar din sömn samt förebygger och minskar nack- och ryggsmärtor.

Även val av kudde påverkar sovergonomin. Fel storlek och form på kudden kan förvärra besvär i nacke och axlar. Våra tryckavlastande kuddar Classic och Sensflex ger både stöd och avlastning, samt är ett bra komplement till våra sängar och madrasser.

Säng, madrass och kudde ska i samverkan stödja din kropp så att du ligger i en fysiologisk naturlig ställning. Då kan din kropp återhämta sig under natten.


Mer info om: TM:s sängar och madrasser vid ryggproblem och ryggont.

Föregående artikel Gå inte med ryggsmärta och ont i ryggen helt i onödan

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan de visas

* Obligatoriska fält